Sterrenschool Zevenaar

Een beweegruimte met lef

Hoe geef je gymlessen zonder gymzaal? Met die vraag kwam De Sterrenschool in 2020 naar InFit Beweegconcepten. De school verhuisde naar een pand waar een kinderdagverblijf in had gezeten en zocht naar mogelijkheden om toch goede beweeglessen te kunnen vormgeven.

InFit heeft de eerste inspiratiesessies aan het team van de school gegeven en het eerste ontwerp en inrichtingsplan van de te gebruiken ruimtes gemaakt. De nieuwe ruimte is nu zowel gymzaal als aula, en ook in de gang en naast de trap zijn beweegaanleidingen gemaakt.

De gymzaal is naast een veelzijdig en kleurrijk vloerontwerp ingericht door Janssen-Fritsen en voorzien van ASM Graphics, custom ontworpen touwen, valmatten, turnmatten en lange matten, een unieke hoek-basket met hoek-tennisveld, een compleet slackline-parcours en een bijzonder punt aan dit ontwerp zijn de judomatten die in het vaste podium liggen verzonken, om het aantal m2 voor sport en bewegen te maximaliseren.

Adjunt-directeur Femke Riphagen vat de samenwerking samen in het woord: LEF. “Vanuit alle partijen was er een stukje lef nodig, omdat ieder anders moest denken. De gymzaal is zowel door kinderen als (toekomstige) ouders, leerkrachten en vakdocenten zeer goed ontvangen. De mogelijkheden zijn eindeloos.”

Terug naar Ons Werk

Een gymzaal in de aula

Heeft u ook een uitdaging door ruimtegebrek, maar wilt u niet dat het beweegonderwijs daar onder lijdt? Er is van alles mogelijk! Wij denken graag met u mee. Kijk eens verder bij ‘Ons Werk of neem hieronder contact met ons op.

Neem contact op

Bekijk

Bekijk hieronder hoe de beweegruimte in de Sterreschool in Zevenaar eruit ziet.

InFit heeft het eerste ontwerp en inrichtingsplan van deze beweegruimte gemaakt, in samenwerking met de school. Het ontwerp is later uitgewerkt door ASM (Athletic Skills Model) en de toestellen zijn geleverd door Janssen Fritsen.