Skip to main content

Duurzaam

Visie

EEN TOEKOMSTBESTENDIGE, DUURZAME GYMZAAL
Een gymzaal heeft een bepaalde functie in een wijk of gemeente. Niet alleen een sportieve, maar wat ons betreft ook een maatschappelijke functie. En we willen ook graag dat we het milieu zo min mogelijk belasten tijdens de bouw en het gebruik van onze zaal. Daarom bouwen wij De Nieuwe Gymzaal volledig circulair, plaatsen we zonnepanelen die energie teruggeven aan de wijk en kun je zelfs je eigen energie opwekken door te bewegen in onze zaal.

Gezond gebouw

De Nieuwe Gymzaal is een gezond gebouw.

Energieneutraal

De Nieuwe Gymzaal heeft op jaarbasis een totaal energieverbruik van nul.

Circulair gebouwd

Uiteraard bouwen we De Nieuwe Gymzaal volledig circulair.

DE BOUW VAN UW NIEUWE GYMZAAL

Gezond gebouw

Wij hebben niet alleen gedacht aan de generatie die nu in de Nieuwe Gymzaal gaat bewegen, maar ook aan de volgende generaties. Daarom bevinden zich op het dak van de gymzaal standaard zoveel mogelijk zonnepanelen. Dat is bijna voldoende voor alle energie die de gymzaal nodig heeft. In de zomer produceert de gymzaal dus ook energie die in die periode ingezet kan worden voor de buurt waardoor ook de buurtbewoners mee kunnen profiteren van De Nieuwe Gymzaal.

SLIM MET ENERGIE OMGAAN

Energieneutraal

Goede verwarming is één van de lastigste onderdelen van het bouwen van een gymzaal. Hoe vaak is het niet veel te warm in de zomer en veel te koud in de winter. In De Nieuwe Gymzaal pakken we het anders aan: met infraroodstraling. Dat is duurzaam, ziet er mooi uit, behoeft geen onderhoud en gaat tientallen jaren mee. De gehele zaal wordt gelijkmatig verwarmd en het effect is al binnen enkele minuten na inschakeling voelbaar. Tot slot wordt er met infraroodstraling geen lucht of stof verplaatst, waardoor het ideaal is voor mensen met allergieën.

Circulair gebouwd

De wereldbevolking groeit maar door en dat leidt niet alleen tot een stijgende vraag naar voedsel, producten en diensten. Ook de vervuiling neemt toe en grondstoffen raken uitgeput. Die ontwikkelingen schreeuwen om maatregelen. Bij het bouwen van De Nieuwe Gymzaal houden we daar rekening mee, door enerzijds de levensduur van materialen te optimaliseren en anderzijds te zorgen dat we onze producten en de materialen waarmee we bouwen kunnen blijven hergebruiken. De Nieuwe Gymzaal wordt dan ook volledig demontabel gebouwd, volledig  nieuw of met gebruikmaking van een bestaande vloer. Het ergens anders opnieuw opbouwen van een gebouwde Nieuwe Gymzaal is dan ook geen probleem.

EN DAT IS NOG NIET ALLES

Ontdek meer

Het duurzame karakter van De Nieuwe Gymzaal is niet het enige dat ons onderscheidt van een traditionele gymzaal. Ontdek wat dit concept nog meer zo uniek maakt.

MEER RUIMTE

Ruim twee keer zoveel beweegruimte als in een oude gymzaal, op vrijwel dezelfde footprint.

Lees meer

KEUZEVRIJHEID

Maximale flexibiliteit en keuzevrijheid wat betreft de bouw, de inrichting en het volledige proces.

Lees meer

Of ga terug naar home.

BENIEUWD GEWORDEN?

Neem contact met ons op.

Contact