Avonturenwand

Modulair toestel voor meerdere leerlijnen

De Avonturenwand is één van de vernieuwende beweegconcepten van InFit.

Het is een muurtoestel met een permanente kern. Hij bestaat uit een aantal kolommen naar keuze en kan één of twee etages hoog zijn. In die kern bevinden zich beweegaanleidingen die verschillende leerlijnen faciliteren. Waar een wand met klimrek traditioneel alleen ‘klimmen’ faciliteert, kunnen leerlingen in de avonturenwand ook nog balanceren, zwaaien, duikelen en glijden.

Daarnaast kunnen alle verschillende inhoudselementen variëren. Na enkele maanden kunnen daar nieuwe voor in de plaats komen. Een gymdocent heeft dus eindeloos veel mogelijkheden!

Nog een voordeel: de avonturenwand is een toestel met een permanente opstelling. Dat betekent dat je geen tijd kwijt bent aan het klaarzetten van bewegingssituaties. De diepte van de wand is ca. 1,30m.

Terug naar Ons Werk

Permanente, modulaire opstelling met eindeloos veel variatie.

Doordat de Avonturenwand zo flexibel is, kan hij in iedere gymzaal, sportzaal, sporthal of andere beweegruimte gerealiseerd worden.

Eén standaard component is ca. 3,00 meter breed, 2,75 meter hoog en 1,30 meter diep, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Bekijk hieronder verschillende voorbeelden om een idee te krijgen.

Interesse in de Avonturenwand? Neem hieronder contact met ons op.

Neem contact op

Bekijk

Bekijk hieronder verschillende ontwerpen van ons modulaire, variabele wandtoestel.

In het echt

In het Stedelijk College in Eindhoven staat sinds augustus 2022 de eerste Avonturenwand.
Nijha produceerde deze wand naar het idee van InFit. In deze versie van de wand zijn met name hangende elementen verwerkt. Omdat de avonturenwand modulair is, kunnen er ook andere modules in verwerkt worden.

Bekijk hieronder een impressie van de eerste Avonturenwand van Nederland.
Ook interesse? Neem gerust contact met ons op.