Mosede school:

Vaardighedennet

Met zo’n voorziening wil je weer naar school! In de oude gymzaal van de Mosede school heeft Virklund Sport een uniek en innovatief motorisch landschap gecreëerd als een nieuwe vloer in de oude gymzaal.

Het vaardighedennet is een multifunctionele ruimte. Het net daagt de basisbewegingsvaardigheden van de kinderen uit, wanneer ze zich door het netlandschap bewegen. De omgeving biedt veel verschillende vaardigheden voor motorische vaardigheden en sensorische motoriek. Het net leeft en krijgt vorm door de manier waarop het wordt gebruikt. De beweging van de kinderen verspreidt zich naar elkaar, wat vereist dat ze sociaal interactief zijn. Wanneer de kinderen zich in het net bewegen, worden ze een deel van de het vaardighedennet, dat zich organisch verandert en zich vormt naar hun spel. De organische en vloeiende vormen van het net creëren een interessante ruimtelijkheid, waarbij vloer en muur tot plafond worden.

Naar Virklund-Sport

Terug naar 'inspiratie'

Een oude gymzaal krijgt een nieuw leven met het vaardighedennet


Een oude gymzaal krijgt een nieuw leven met het vaardighedennet
Terwijl op de begane grond nog kan worden gevoetbald of een receptie kan worden gehouden, leren de kinderen spelenderwijs motorische vaardigheden in het net halverwege de ruimte. Heb je ook een ruimte voor zo’n vaardighedennet?

Neem contact op