Beweegschool Albasserdam:

Integraal Kindcentrum
De Twijn is anders!

Als één van de eerste scholen in Nederland is Integraal Kindcentrum De Twijn in Alblasserdam een echte Beweegschool geworden. De inrichting van de school sluit daarmee aan bij de visie van de school dat kinderen betere motorische en cognitieve vaardigheden ontwikkelen als ze meer in beweging komen.

De inrichting van het gebouw daagt de kinderen uit in beweging te komen. Zo is er een klim- en klauterwand naast de trap naar de verdieping. Rondom de tribunetrap is een kleine renbaan gemarkeerd op de grond. De panelenwand van het speellokaal kan open blijven om zo ook het gebied rondom het speellokaal te betrekken bij de beweegactiviteiten.

Op diverse plekken in de school zijn beweegtoestellen geplaatst waarin de kinderen eigen skills kunnen ontwikkelen. In de vide van de school is een strak netwerk gekomen waarboven de kinderen zonder valgevaar in ringen, touwen en touwladders kunnen klimmen of langs de wand kunnen boulderen.

De start van de bouw was februari 2020 en de oplevering heeft plaatsgevonden in februari 2021. Beweegschool de Twijn is een ontwerp van Topos – Architectuur en Bouwen in samenwerking met InFit Beweegconcepten.

Terug naar Ons Werk

De inrichting daagt kinderen uit in beweging te komen

De visie op de inrichting van het gebouw sluit aan op de visie van de school dat kinderen zich door meer bewegen beter motorisch en cognitief ontwikkelen.

Neem contact op

Bekijk

Bekijk de reportage die het Jeugdjournaal maakte over IKC De Twijn.

Bekijk de kennissessie ‘Bewegend Leren’ met Topos, InFit en Nijha in IKC De Twijn.