Skip to main content

Voldoende beweging is een essentieel onderdeel van een goede gezondheid. ‘In feite zet je de motor van je hersenen aan door te bewegen. Je brein gaat beter werken. Je denkt sneller en komt misschien eerder op nieuwe ideeën’, aldus Erik Scherder. Toch bewegen we steeds minder en brengen we onze dagen vooral zittend door.

Om hier verandering in te brengen organiseert Beweeginspiratie een online ‘Bewegend Leren’-evenement waarbij allerlei interessante sprekers, waaronder InFit, workshops zullen geven over bewegend leren.

InFit zet zich in om gebouwen beweegvriendelijker te maken. Wij denken dat omgevingen en inrichting van gebouwen kinderen uit kunnen dagen te gaan bewegen. Bewegen doen kinderen namelijk van nature. Er zijn niet altijd leerkrachten of trainers nodig die kinderen aanzetten tot bewegen. Wel een uitnodigende inrichting!

Een mooi, recent voorbeeld hiervan is natuurlijk de Beweegschool in Alblasserdam, die we samen met Topos en Nijha hebben gerealiseerd. In onze workshop vertellen we meer over het ontwerpen en inrichten van deze en andere beweegruimtes.

Interesse?

Kijk voor meer info op de website: https://www.bewegendleren-event.nl/

Wil je weten welke workshops er nog meer worden gegeven, kijk dan hier.
Inschrijven doe je op deze pagina.

Hopelijk tot dan!