Beweegschool Slovenië:

TimeShare Kinder-
garten and School

Kenmerkend aan de Podgorje kleuterschool is de toekenning van de ruimtes: liefst 85% van het gehele oppervlak is bestemd voor spelen en bewegen. Kinderen worden aangemoedigd om fysiek en sociaal actief te zijn met een reeks uitnodigende designelementen.

Eén daarvan is een slingerende weg tussen de speelruimtes, die visueel verschillende ruimtes met elkaar verbindt en kinderen uitnodigt om deze te volgen (lopen, rennen, rijden op hun step of fiets). Er zijn speciale verkeersborden ontworpen die kinderen aanmoedigen om bewegingen van een bepaald dier op te volgen. De cheeta staat bijvoorbeeld voor snel en de slak voor langzaam.

Verschillende thematische speelhoekjes, talloze schoolborden, allerlei soorten sportuitrusting en de toegankelijkheid van apparatuur moedigt kinderen aan om actief te zijn, hun passies te ontdekken en na te streven. Uit onderzoek bleek dat dit open principe in kleuterscholen de sociale contacten met meer dan twee keer verhoogt en dat hun fysieke activiteit zeven keer groter is dan die van hun leeftijdsgenoten in traditionele kleuterscholen in de regio.

Terug naar 'inspiratie'

Klimrekken die uitnodigen om in beweging te komen

Klimmen, hangen en praten in de organische klimrekken terwijl de rest wacht om naar gymles te gaan.

Neem contact op

Fotocredits: Arch Daily