Beweegschool in Denemarken:

Frederiksbjergschool

De Frederiksbjergschool, een nieuwbouwschool in Aarhus (Denemarken), is geheel ingericht vanuit een integrale beweegvisie. De school heeft meer dan 40 (!) sport- en beweegaanleidingen in gangen en gemeenschappelijke ruimtes laten plaatsen, zoals Ninja modules, Ribber klimrekken en een renbaan.

In overeenstemming met een nieuwe Deense wet worden kinderen verplicht om minimaal 45 minuten per dag te bewegen in schooltijd (los van de gymnastieklessen!). De Frederiksbjergschool heeft drie specifieke ‘beweegruimtes’ voor kleuterklassen, basis- en middelbaar onderwijs. Deze school is daarmee de eerste nieuwe school in Denemarken die voldoet aan deze nieuwe wetgeving met een ontwerp, waar direct vanaf de start in iedere hoek de uitdaging ligt om te gaan bewegen.

Henning Larsen Architects + GPP Architects hebben in samenwerking met Virklund Sport het ontwerp gemaakt voor een breed scala van bewegingsruimtes voor de Fredriksbjergschool.

“Lessen moeten kinderen ontwikkelen en activeren, terwijl gangen en gemeenschappelijke ruimtes kinderen moeten uitnodigen om te bewegen en te oefenen,”

Jette Bjorn Hansen – Directeur Frederiksbjergschool

Terug naar 'inspiratie'

Bewegen als inspiratie voor scholenbouw

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw (school)gebouw?
Neem dan contact met ons op!

Neem contact op